Front comú de les associacions empresarials de Cerdanyola i Sant Cugat

Les associacions d’empresaris de Cerdanyola i Sant Cugat tenen la intenció de reunir-se amb representants de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per reclamar que es comenci a treballar en la reordenació i la urbanització dels sectors de Campoamor i Can Fatjó dels Aurons, llindants amb el Centre Direccional i el Parc Empresarial de l’Alba.

Aquest és un dels acords que es van prendre en la recent trobada que han celebrat Cerdanyola Empresarial i Sant Cugat Empresarial. Les dues entitats es reuneixen periòdicament per tal d’establir i dur a terme accions a favor del desenvolupament empresarial d’ambdós municipis i el seu entorn.

Amb aquest mateix objectiu, les dues associacions han acordat demanar als respectius ajuntaments que s’activi amb caràcter urgent el grup de treball econòmic del CIT (Catalonia Innovation Triangle), integrat per les ciutats de Cerdanyola, Sant Cugat i Rubí. “Seria una molt bona eina de treball, sabent els interessos que compartim els tres municipis”, ha afirmat el president de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella.

Replantejar el Direccional, treballant pel Parc de l’Alba

Un cop més, un nou govern de la ciutat ha anunciat que replantejarà el Centre Direccional. Això ve passant cada quatre anys des dels anys 90 i, juntament amb la crisi, ha anat provocant endarreriments en un dels plans urbanístics més importants i estratègics  del país. I de Cerdanyola, no caldria dir-ho.

Al llarg de tots aquests anys, s’ha debatut sobre tres eixos principals: el Parc empresarial, les zones residencials i d’equipaments i les qüestions ambientals, des dels valors ecològics del sector fins als problemes amb els abocadors. On hi ha hagut més desacords ha estat en els eixos ambiental i residencial i d’equipaments i és aquí on es planteja la redefinició del projecte. Veurem fins on es pot o es vol arribar i, sincerament, esperem solucions definitives i reals.

En canvi, la idea del parc empresarial ha tingut consensos suficients i s’ha anat desenvolupant al llarg del temps. S’han construït infraestructures –algunes realment smart-, s’han urbanitzat carrers i s’han equipat parcel·les. Amb el Sincrotró com a bandera, grans empreses ja hi han confiat prou per instal·lar-s’hi: La Caixa, Sener, Inditex, Natura Bissé…  Així doncs, podem dir que s’ha avançat. Però no hem arribat on volíem perquè l’eix empresarial s’ha vist condicionat pels continus replantejaments. Hem avançat amb el fre de mà posat.

Vist el potencial del parc empresarial i del punt de desenvolupament en què es troba, des de Cerdanyola Empresarial creiem que cal fer una aposta decidida des de tots els àmbits per afavorir l’arribada d’empreses, que generaran llocs de treball i riquesa i, lògicament, un increment de recursos públics, que fins i tot poden ajudar a resoldre els altres eixos. Ho tenim tot de cara per dotar Cerdanyola d’un espai industrial equivalent als d’altres municipis veïns amb els quals ara estem competint, i perdent.

Un parc empresarial amb els valors afegits que té el nostre és imbatible: ubicació, entorn, serveis generals d’alta qualitat a les empreses, Sincrotró, UAB, Parc de Recerca, PTV… Però cal desfrenar-lo i, en benefici de tota la ciutat i del país, conduir tots en la mateixa direcció. Qualsevol altre escenari ens farà perdre moltes oportunitats.

Conveni amb la Fundació Empresa i Ciència – Centre d’Estudis Industrials

La nostra associació ha signat un conveni de col·laboració amb laFundació Economia i Ciència– Centre d’Economia Industrial, que té com a objectiu apropar els mons de l’empresa i l’acadèmic i universitari. analitzar la realitat econòmica, proposar i publicar estudis d’interès mutu, buscar finançament per als treballs projectats, promoure trobades empresarials i universitaris i realitzar treballs d’anàlisi, consultoria, entre d’altres.