Cerdanyola Empresarial per la millora dels polígons

La vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial, Alejandra Martel, ha participat en la primera jornada de treball per a la millora dels polígons industrials, emmarcada en el Pacte per la Reindustrialització que impulsa el Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. La jornada va comptar amb prop d’una vintena de representants i una assistència de gairebé 50 professionals vinculats a la millora dels polígons industrials. La sessió de treball va tenir lloc al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta.

Els objectius de la jornada de treball eren donar a conèixer les associacions i entitats del Vallès, facilitar el coneixement mutu entre elles i compartir bones pràctiques, presentar les diferents accions en marxa amb afectació als polígons de la comarca i compartir reptes i necessitats més urgents.

Al Vallès Occidental hi ha inventariades 22 associacions o entitats que representen 49 polígons d’us industrial, el 41% del total, el percentatge més alt de les comarques de la província segons la darrera actualització del cens de polígons de Catalunya. Durant la sessió els diferents representats van fer una breu presentació de quan i com s’havien constituït, de la seva forma de gestió i dels principals reptes que tenien la seva entitat i també els polígons industrials. Les diferents exposicions van mostrar la diversitat dels models de gestió i formes de cooperació actuals i la necessitat de concretar i avançar nous instruments que permetin una major professionalització de la seva gestió i dinamització a partir d’un compromís públic i privat.

Per a donar a conèixer millor la importància de la cooperació i experiències de la comarca s’ha elaborat un díptic informatiu explicant diferents motius per associar-se com, l’increment de l’eficàcia en la comunicació amb les institucions, millora de la imatge corporativa, arrelament, convivència i veïnatge, millora dels recursos, serveis i zones comunes: subministraments, sanejament, seguretat, neteja o transport, accés a serveis de consultoria, assessorament, formació, demanda agregada, simbiosi industrial, transferència tecnològica i innovació, o increment de les possibilitats d’accés a subvencions o ajudes d’inversions.

El Consell Comarcal i CIMALSA treballaren per activar el Pla d’Impuls de Polígons de Catalunya a la comarca

La jornada de treball també va comptar amb la participació de CIMALSA, organisme de la Generalitat de Catalunya encarregat de liderar el Pla d’Impuls i modernització dels sectors industrials i logístics de Catalunya. Aquest Pla català, inserit en el Pacte Nacional per a la Indústria té com a finalitat impulsar la competitivitat dels espais per a les activitats econòmiques de Catalunya a partir de definir models de gestió, un marc normatiu, estratègies d’implementació territorial, un sistema d’informació i un pla de promoció.

El pla és una oportunitat per a l’adequació i transformació dels espais industrials de la comarca, per això, el Consell Comarcal, com a secretaria tècnica del Pacte, i CIMALSA estan treballant per accelerar la fase prevista de categorització dels espais industrials per poder activar durant l’any vinent actuacions concretes de millora.

Idees innovadores dels nostres joves

Un any més, Cerdanyola Empresarial ha format part del Jurat del concurs Millors Idees Empresarials Innovadores Can Serraparera, que enguany arribava a l’onzena edició, amb 75 projectes presentats i la participació de 174 alumnes del instituts Gorgs, Banús, Forat del Vent i Col·legi Montserrat. 

Ahir es va fer l’acte de lliurament de reconeixements als participants i guanyadors, amb l’assistència de l’alcalde Carles Escolà, la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, i els membres del Jurat Alejandra Martel, vicepresidenta de Cerdanyola Empresarial i responsable de l’empresa Transmartel, i Daniel González, del Grup Gonvil.

Tots ells van lliurar els guardons als quatre projectes guanyadors i dues mencions especials del jurat. Els guardonats van ser els següents: 

  2n Premi  de 3r i 4t d’ESO. Projecte :

4WARD “La polsera emocional” : és un producte en forma de polsera que vol ajudar a millorar les relacions entre les persones. La polsera té incorporat un micròfon i un comptador que compta les vegades que la persona diu paraules positives i negatives,  el temps que parla i el temps que escolta. Tot això per ajudar-la a ser conscient del tipus de llenguatge, el to i el tipus d’escolta que manté en la relació amb els altres.  

      Col·legi Montserrat

    – 2n Premi de 1r  de batxillerat . Projecte :

ECO-BIKE: és una bicicleta feta amb material reciclat generadora d’energia. Mentre es pedala va generant l’electricitat i mitjançant un petit alternador que va carregant una bateria es pot carregar el mòbil, petites llums de casa, ràdios, etc.

Institut Forat del Vent

–  1r Premi de 3è i  4t D’ESO.  Projecte:

GOT- GROG Fabricació, comercialització i distribució d’un got biocompostable fet amb pell de llimona. L’objectiu és aconseguir un  producte de qualitat i ecològic, fet de material biocompostable ja que té una reintegració més ràpida  en el mediambient i és més sostenible.

 Col·legi Montserrat

     1r Premi de batxillerat . Projecte :

Generador d’electricitat saludable :  Es tracta de col·locar a cada barri de Cerdanyola un parc d’exercicis per fer esport amb màquines fitness generadores d’energia. El parc estarà preparat per a totes les edats i tindrà un espai pels infants amb canguratge. L’energia generada es convertirà en electricitat i s’enviarà a les llars, de tal manera que les persones usuàries tindran un estalvi en el rebut de la llum i en funció del volum de l’exercici practicat aniran acumulant punts  que els podran utilitzar per reduir l’impost de les escombreries. L’electricitat sobrant anirà a l’Ajuntament per a utilitzar-les en les instal·lacions públiques.

  IES BANÚS

– Menció especial del jurat als projectes : 

 En la categoria 3r i 4t d’ESO el projecte:

    – KASTEEN : és una cadira de rodes amb un mecanisme que facilita i millora les relacions socials de les persones que tenen una invalidesa. El mecanisme consisteix en aplicar un elevador just entremig de l’estructura de la cadira i l’estructura de les rodes, de tal manera que la persona el pugui elevar i baixar en funció  de l’alçada de les altres persones amb les quals s’estan relacionant i així poder facilitar la comunicació. També tindrà un mecanisme per fer moviments de rotació perquè la persona pugui adoptar la posició més còmoda.

  Col·legi Montserrat

En la categoria 1r batxillerat  el projecte:

   DRAGON HEALTH: consisteix en un dron que s’utilitzarà en casos d’accidents de tràfic i en emergències domèstiques, el qual proporcionarà de forma ràpida un kit de primers auxilis amb un manual d’instruccions per mantenir  a les persones ferides estables fins que hi arribi l’ambulància.

   Realitzat per :

    – Nil Fernández Fernádez

    – Marc Avileo Vélez

     IES GORGS

Lluís Sisquella, membre de la nova executiva de la Cambra

El vicepresident de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, forma part del nou comitè executiu de la Cambra de Comerç de Sabadell.

L’empresari sabadellenc Ramon Aymerich va ser escollit com a president de la Cambra per als propers quatre anys.

L’acompanyen a l’executiu Josep Maria Martí i Leo Torrecilla de vicepresidents primer i segon respectivament, Joaquim Badia com a tresorer i Àlex Fenoll, Ramon Gabarró, Ariadna Marin, Eulàlia Planas, Josep Maria Porta, Pere Puig i el mateix Lluís Sisquella com a vocals.