Noves restriccions contra el COVID-19

La Generalitat ha aprovat noves mesures de contenció de l’activitat social i laboral per evitar el creixement de la pandèmia del COVID-19 a Catalunya. Les mesures està previst que durin quinze dies des d’avui mateix.

Pel que fa a la mobilitat, es confina perimetralment tot Catalunya i, de divendres a les 6.00h fins dilluns a les 6.00 no es permetrà la mobilitat entre municipis. L’excepció serà la mobilitat essencial. Motius sanitaris, laborals o de causa major (retorn al domicili, cura de persones vulnerables…).

Es permeten desplaçaments, dins la mateixa comarca, motivats per la visita als cementiris el dia 1 de novembre o el 31 d’octubre.

Les empreses estan obligades a limitar la mobilitat laboral i optar pel teletreball sempre que sigui possible. En cas de no ser-ho cal evitar les aglomeracions en el lloc de treball i ser flexible amb els horaris per evitar col·lapses en hores punta.

No es poden oferir serveis que impliquin contacte personal proper, excepte serveis essencials.

El comerç minorista de productes de primera necessitat poden obrir. Això inclou alimentació, begudes, productes higiènics i d’altres de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i veterinaris.

El comerç que no sigui considerat essencial podrà obrir si el local té menys de 800m2 i si limiten aforament al 30%. En superfícies més grans, cal limitar l’espai a 800m2 i l’aforament al 30% proporcional.

Els centres comercials romandran tancats, tret de les botigues d’alimentació, productes de primera necessitat, i la resta sempre que ocupin menys de 800m2, aforament limitat al 30% i accés directe des del carrer. Es pot fer venda a distància, amb recollida al local o repartiment a domicili.

Els serveis de restauració es mantenen tancats i només es poden prestar mitjançant serveis d’entrega a domicili, que s’amplia fins les 23h, o recollida a l’establiment.
Se suspenen les activitats de lleure infantil i les extraescolars (excepte les que es fan a l’escola mantenint el grup bombolla).
Adjuntem la resolució en pdf.

Trobareu més informació a https://web.gencat.cat/ca/activem/preguntes-mes-frequents/mobilitat/

Podeu descarregar un model de declaració autoresponsable per als desplaçaments exclosos de la limitació a la mobilitat a https://certificatdes.confinapp.cat/#/

Les incerteses per la pandèmia de la Covid-19 marquen l’assemblea de Cerdanyola Empresarial

El darrer dijous es va celebrar a través de mitjans telemàtics, l’Assemblea General de l’Associació d’Empreses de Cerdanyola del Vallès (AECV), la jornada corporativa de l’associació que va reunir a una vintena de directius i propietaris d’empreses associades, i on es va procedir a realitzar el balanç de l’activitat desenvolupada durant l’any anterior.

El President Jaume Maranges va fer palès que la nostra societat es troba en un camí d’incerteses i que caldrà determinació per sortir-ne…  “cal salvar les persones que ho passen i ho passaran malament, això és el primer; però no es pot obviar qui genera recursos i qui procura ocupació”. Afegia un prec a les Administracions per que “tinguin en compte les necessitats dels professionals autònoms, micro, petites i mitjanes empreses…” i reclamava que “els ajuts arribin quan són necessaris i no sis mesos després”. Posteriorment ha presentat la memòria d’activitats realitzades durant l’any 2019.

A continuació, el vicepresident Lluís Sisquella va presentar els comptes de l’exercici 2019, destacant que s’ha fet una provisió per uns deutes d’anys anteriors que han suposat tancar l’exercici amb unes lleures pèrdues que, això si, no han afectat a la tresoreria de l’entitat.

Pel que fa al programa d’activitats de l’any 2020, el Sr. Maranges va lamentar que, malauradament, es caracteritza per la cancel·lació de la majoria d’actes previstos a causa de les dificultats organitzatives degudes a l’actual situació sòcio-sanitària.  Aquestes circumstàncies fan que el pressupost de l’any 2020 reflecteixi una important disminució dels ingressos i les despeses previstes, tot i que es preveu un modest superàvit que servirà per compensar la pèrdua de l’any anterior.

Acabades aquestes intervencions, es va procedir a l’aprovació de la gestió de la Junta Directiva i dels comptes corresponents a l’exercici 2019, així com el pressupost i el programa d’activitats per aquest any.

Val a dir que, a causa de les limitacions que imposa la crisi de la covid-19, es  va procedir posar al dia els estatuts de l’entitat de manera que, des d’ara, es permet fer juntes i/o assemblees “on-line” així com prendre decisions vinculants.

La fàbrica d’Ercros a Cerdanyola premiada per la seguretat laboral

La fàbrica d’Ercros a Cerdanyola, associada de Cerdanyola Empresarial, ha estat guardonada amb el premi Seguretat Feique 2019, atorgat per la Federació Empresarial de la Indústria Química Espanyola (Feique). Aquest guardó reconeix els centres de producció de la indústria química de més de 50 treballadors que durant l’any no han registrat accidents amb baixa i sense baixa entre el personal propi. La fàbrica de Cerdanyola, a més, no ha patit cap accident entre el personal extern.

El 2019, l’índex de freqüència general d’accidents -que mesura els accidents amb i sense baixa per cada milió d’hores treballades- d’Ercros va ser de 2,5, xifra molt inferior a la mitjana de les empreses associades a Feique en aquest període.
La fàbrica de Cerdanyola pertany a la divisió de química intermèdia d’Ercros, té una plantilla de 101 treballadors, exporta el 86% de la seva producció i és el tercer productor mundial de pols de model que s’utilitzen per fabricar aparells elèctrics, material sanitari i vaixelles.

El centre té certificada la seva gestió mediambiental segons la norma ISO 14001; la gestió de la seguretat laboral segons la norma OSHAS 18001; la gestió de la qualitat segons la norma ISO 9001; i té verificades les seves emissions de CO2, d’acord amb la norma ISO 14064-1.

ERCROS Cerdanyola va ser reconeguda a la Nit de Cerdanyola Empresarial en l’apartat d’internacionalització.

Sisquella Grup signa un acord amb Chint Energy per estendre la captació fotovoltaica a les cobertes de les naus industrials del Vallès

En el període 2021-25 està previst fer 50 instal·lacions que abaratiran el cost del kw a l’entorn d’un 25% i reduiran les emissions de CO2

El CEO de SisquellaGrup, empresa associada de Cerdanyola Empresarial, Lluís Sisquella, i la CEO de Chint Energy, Luz Ma, van signar el 5 d’octubre passat un acord per a la instal·lació de 15 Mw de panells fotovoltaics en els propers cinc anys.
Els beneficiaris seran els clients industrials del SisquellaGrup que, a més, gaudiran d’un Pla de Finançament especial i podran reduir els seus IBI i IAE, segons el municipis on es localitzin les seves naus industrials.
El període de recuperació de la inversió, que s’estima entre 3 i 7 anys, i els avantatges fiscals estan ajudant cada cop més empreses a prendre la decisió, en uns moments en què l’Agenda 2030 i les voluntats governamentals donen suport i impulsen actuacions en aquesta direcció.

La millor placa del món
Chint Astronergy es un dels principals fabricants mundials de plaques fotovoltaiques i aquest any ha estat escollit per la prestigiosa revista internacional PLV TECH com a fabricant de la millor placa fotovoltaica del món de l’any 2020.
Chint Astronergy té previst establir acords en l’àmbit de l’Estat amb diferents plataformes industrials i associacions empresarials que permetran assolir nivells de generació d’energia sostenible i neta d’uns 500 Mw.
Amb aquest acord, SisquellaGrup esdevé la primera plataforma del Vallès d’aconseguir la confiança del grup xinés Chint, un dels principals actors internacionals en aquesta àmbit.

Lluís Sisquella remarca que “amb aquest acord amb el grup Chint, podrem oferir als nostres clients una important reducció de costos energètics i d’emissions de CEO2”, i que “els posem a l’abast un retorn ràpid de la inversió i la possibilitat de finançament, de manera que no han de desemborsar diners”.
Sisquella destaca que l’aliança amb Chint també pot ser una oportunitat per a les 650 comunitats de veïns que el seu grup administra. “Parlem d’uns processos que afecten tant els àmbits industrials com els domèstics, i tots se’n podran beneficiar”, ha conclòs.
Per la seva banda, Luz Ma, posa l’accent en el camí que encara resta per recórrer: “A Espanya comptem amb unes 8.000 instal·lacions fotovoltaiques, mentre que a Alemanya ja en tenen 1.800.000, i amb unes condicions climàtiques força diferents”.
És per aquest convenciment que “entrem en un procés de creixement exponencial en la generació d’energies sostenibles”, que Ma valora l’acord amb SisquellaGrup com “un avenç en el nostre creixement a Espanya”. •