Reunió amb l’Ajuntament per les mesures anti-sequera

Cerdanyola Empresarial i l’Ajuntament han mantingut una reunió per abordar com les mesures del Pla de Sequera afecten l’activitat d’algunes empreses.

A la trobada hi van participar la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, i el regidor de Medi Ambient, Antonio Otero, i la vicepresidenta i la gerent de l’entitat, Aurora Redondo i Ana Maria Rovira, a més de representants d’algunes de les empreses interessades que formen part de Cerdanyola Empresarial.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut fer un missatge de tranquil·litat, atès que Cerdanyola es troba per sota de la mitjana en el consum d’aigua, i dels 200 litres per persona i dia que marca el decret en situació d’emergència nivell I. També es va remarcar que les fuites de la xarxa distribuïdora són molt inferiors a la mitjana de Catalunya. On sí que es vol incidir és en el treball de conscienciació per un bon ús de l’aigua.

Dins del nivell d’Emergència I on ens trobem, la reducció del consum d’aigua per a usos industrials ha de ser del 25%. L’Ajuntament entén que, tot i que no s’especifica al decret, el càlcul d’aquesta reducció serà mensual, comparant amb el mateix mes de l’any anterior.

També s’especifica que les empreses que hagin emprès accions per reduir el consum i fer un ús més eficient de l’aigua, poden demanar una excepció de la norma. Per poder -s’hi acollir, la Generalitat estudiarà cas per cas i confirmarà a l’empresa si ha de reduir o no el consum i en quina volum.

Per aquest motiu, es recomana a les empreses que hagin pres mesures de reducció o tinguin sistemes eficients d’ús que els  documentin, a fi de poder demostrar la reducció o optimització del consum d’aigua que aquests plans suposen.

Tanmateix, si la situació de sequera s’agreuja i passem als nivells d’emergència II i III, amb consums màxims per habitant de 180 i 160 litres respectivament, la situació es pot complicar, ja que es preveu una major reducció dels consums de les empreses. L’Ajuntament de Cerdanyola ens informa que ha fet peticions a la Generalitat per ajustar la normativa.

Cerdanyola Empresarial ha transmès a l’Ajuntament la seva preocupació per la manca de concreció en alguns paràmetres i la uniformitat amb què tracta la norma les diferents indústries. Per altra banda, lamenta que no s’hagin pres mesures, ni s’hagi invertit des de l’última crisi fa ara més de 17 anys, per cercar solucions a la manca d’aigua.

La Intel·ligència Artificial a l’empresa, nou Esmorzar Empresarial

La propera cita dels Esmorzar de Can Serra, que organitzem conjuntament amb Cerdanyola Activa, serà el dimarts 5 de març a les 9:30h, i versarà sobre  “La Intel·ligència Artificial a l’Empresa”.

Els ponents convidats són Núria Infiesta, directora executiva i fundadora de YASYT; Meritxell Bassoles, coordinadora del programa d’intel·ligència artificial del Computer Vision Center; David Monreal, director executiu de Monreal & Meadow, i Xavi Muñoz-Pascual, director científic d’Onalabs Inno-Hub. La sessió serà dirigida per Núria Gras, vocal de Cerdanyola Empresarial i gerent de desenvolupament empresarial de Grassoler.

En acabat es realitzarà un esmorzar-networking entre les assistents.

Cal confirmar assistència a: ope@cerdanyola.cat

Trobada amb l’alcalde per traslladar-li les inquietuds de les empreses

Diversos membres de la Junta de Cerdanyola Empresarial, encapçalats pel president, Jaume Maranges, han mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, i el regidor d’Economia, Javier Sánchez.

Durant la trobada, es van traslladar als membres del govern municipal les principal preocupacions de la nostra entitat.

D’una banda, es va posar l’accent en necessitat de millora de les condicions dels diversos polígons industrials de la ciutat, tant pel que fa a manteniment com a comunicacions i mobilitat, especialment pel que fa al transport públic. Per aquest motiu es va demanar que es prioritzi la implementació del Pla de Polígons i amb assignació pressupostària adient.

D’altra banda, es va demanar la posada en marxa de la segona fase de l’Oficina de Promoció Empresarial. Es va valorar positivament la concentració dels serveis a les empreses en un sol lloc, però es va insistir que cal treballar per millorar les condicions per a empreses i comerç, amb l’objectiu d’atraure’n de nous i evitar-ne fugides a d’altres ciutats. Des de Cerdanyola Empresarial ens vam oferir a col·laborar per impulsar la futura Agència de Promoció Econòmica de Cerdanyola.

Finalment, es van posar sobre la taula les propostes de millora sortides dels contactes de l’associació amb empreses del Parc Tecnològic del Vallès, com ara la creació d’una àrea de pícnic i reforçar els punts de recollida de residus.

També es va parlar de la preocupació per la marxa d’empreses de Cerdanyola cap a altres municipis per la falta d’espai adient.

Jaume Maranges ha valorat positivament la trobada, com un element de “normalitat” i de “relació fluïda” amb l’Ajuntament i ha expressat el desig que “les coincidències que hem tingut es puguin traduir en fets que millorin les condicions del teixit econòmic de Cerdanyola”. Igualment, es va acordar donar una “certa periodicitat a aquestes trobades”.

 

Coneix el nostre associat: Interroll

Vanessa Calderón, responsable d'ESG, i Jesús Zapata, director financer

Vanessa Calderón, responsable d’ESG, i Jesús Zapata, director financer

El Grup Interroll és el principal proveïdor mundial de solucions per material handling. L’empresa va ser fundada l’any 1959 i cotitza a la borsa de valors SIX Swiss Exchange des de 1997. Interroll subministra als integradors de sistemes i fabricants de plantes una àmplia gamma de productes i serveis basats en plataformes en les següents categories: «Rollers» (corrons transportadors), «Drives» (motors i accionaments per a sistemes transportadors), «Conveyors & Sorters» (transportadors i classificadors) i «Pallet & Carton Flow» (sistemes d’emmagatzematge dinàmic).

Les solucions de Interroll s’utilitzen en els serveis postals i expressos, en el comerç electrònic, en aeroports, en els sectors d’alimentació i begudes, moda i automoció, i en moltes altres indústries. Marques líders com Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart i Zalando utilitzen els serveis de l’empresa.

Amb la seva seu a Suïssa, Interroll disposa d’una xarxa global de 35 empreses amb una facturació de 664.4 milions de francs suïssos i 2.500 empleats (nombre mitjà d’empleats el 2022).

Interroll dona feina a unes 30 persones a Cerdanyola en unes noves instal·lacions, inaugurades fa menys d’un any, de 1.568 m2 . L’edifici de dues plantes està equipat amb plaques fotovoltaiques i amb carregadors per cotxes elèctrics. Des d’aquesta seu donen servei a España, Portugal i a Sudamèrica (con Sud) i és una de les principals seus a Europa. Aquest any Interroll España celebrarà el seu 50 aniversari.

Com us afecten les restriccions per la sequera?

El Govern va decretar ahir l’entrada en fase d’emergència al sistema Ter-Llobregat, on es troba Cerdanyola. Entre les mesures que entraran en vigor amb la nova fase, hi ha la restricció d’un 25% en els usos industrials de l’aigua.

Davant la inquietud que alguns dels associats Cerdanyola Empresarial, la nostra entitat ha demanat als socis que puguin estar-ne afectats, que ens comuniquin com és l’afectació, per tal de traslladar-ho a les autoritats competents i, especialment, a l’Ajuntament, amb qui ja s’ha programat una trobada.

Si sou socis de Cerdanyola Empresarial, podeu contactar amb nosaltres a través de admin@aecv.cat, per traslladar-nos les explicacions pertinents.

En aquest enllaç al Portal de la Sequera podreu consultar les restriccions generals per municipis. I, si és del vostre interès, aquí podreu consultar el Pla d’Emergència en situació de Sequera de Cerdanyola, actualment en fase d’exposició pública.