Esmorzar sobre recerca i innovació
Aquest dimecres ha tingut lloc a la Masia de Can Serraperera una nova edició, la vuitena, dels Esmorzars Empresarials que organitza Promoció Ecomòmica amb la col·laboració de Cerdanyola Empresarial. En aquesta ocasió el tema triat era la Col·laboració d’empreses amb Agents R+I. L’acte s’incloïa dins de la Setmana de la Innovació de la UAB.
Els ponents van ser Martin Nicolas Buffa, responsable Unitat Col·laboracions Universitat-Empresa (UAB); Alejandro Sánchez, director de Relacions amb la Indústria al Sincrotró Alba; Agustí Chico, director de Projectes Singulars d’Eurecat, i Asun Mateu, responsable d’Innovació a Applus+ Laboratories. Moderava l’acte Meritxell Bassolas, cap de Projectes Estratègics del Centre de Visió per Computador.
Tots van estar d’acord que, fruit d’una necessitat d’innovar, empresa i centres d’investigació s’apropen i van destacar la importància d’encreuar experiències i sumar talents per resoldre reptes.
També es va valorar que l’estat de la innovació al nostre país “va per sectors”, i destaquen el de salut, l’alimentari i les TIC, i que “costa traslladar la innovació a productes competitius”.
Posteriorment, Fernando Garrido, director de la EOI Mediterráneo, del Ministeri d’Indústria, i Mireia Solà, directora de Comunicació d’ENISA, van presentar les línies de cofinançament disponibles per a petites i mitjanes empreses amb projectes innovadors.